کد مطلب: 106706
تفاوت يارانه روزنامه‌هاي منتقد و حامي دولت
تاریخ انتشار : 1393/06/13 12:32:52
نمایش : 1902
جنتي در گفت‌وگوي ويژه خبري شبکه دوم سيما که سه‌شنبه شب پخش شد؛ مدعي شد توزيع يارانه‌ها در معاونت مطبوعاتي او کاملا عادلانه بوده است.
به گزارش هفت چشمه به نقل از افکارنيوز، گزارش درباره تبعيض در توزيع يارانه مطبوعاتي از سوي معاونت مطبوعاتي وزارت ارشاد، تا مدت‌ها در محافل رسانه‌اي مطرح بود و انتقادات گسترده‌اي را متوجه وزارت ارشاد کرد. در اين گزارش با استناد به آمار منتشر شده از سوي معاونت مطبوعاتي درباره يارانه ۶ماهه دوم سال ۹۲، توزيع عجيب و معنادار اين يارانه‌ها مشخص شده بود. به عنوان مثال اين گزارش نشان مي‌داد چگونه يک روزنامه منتقد دولت ۱۴ ميليون تومان يارانه دريافت مي‌کند اما روزنامه‌هاي اصلاح‌طلب حامي فتنه از ۱۶۰ تا ۱۸۰ ميليون تومان يارانه مي‌گيرند. حتي در فرمول معاونت مطبوعاتي براي توزيع يارانه، برخي ماهنامه‌ها و هفته‌نامه‌هاي محلي هم از يارانه بيشتري دريافت کرده‌اند. مورد عجيب و قابل تامل ديگر در نحوه توزيع يارانه مطبوعاتي، مربوط به يارانه هنگفت رسانه‌هاي نزديک به حسين انتظامي، معاون مطبوعاتي ارشاد است، به‌گونه‌اي که بيشترين رقم يارانه را همين رسانه‌هاي وابسته به «مجموعه خبر» دريافت کردند. اين نحوه رفتار معاونت مطبوعاتي حسين انتظامي در حالي است که در دولت قبل که رسانه‌هاي وابسته به «مجموعه خبر» به عنوان منتقد اقدامات و جهت‌گيري‌هاي دولت فعاليت مي‌کردند؛ باز هم رکورددار دريافت يارانه بودند به گونه‌اي که رسانه‌هاي وابسته به مجموعه خبر از سال ۸۴ تا نيمه اول سال ۹۲ رقم ۷ ميليارد تومان و همچنين ۱/۳ ميليون دلار يارانه دريافت کرده‌اند! به‌رغم اين شواهد مستند و منتشر شده اما علي جنتي، وزير ارشاد به طور کلي منکر هرگونه تبعيض شده و مي‌گويد توزيع يارانه‌ها در مطبوعات عادلانه بوده است. جنتي در گفت‌وگوي ويژه خبري شبکه دوم سيما که
سه‌شنبه شب پخش شد؛ مدعي شد توزيع يارانه‌ها در معاونت مطبوعاتي او کاملا عادلانه بوده است. متن اين بخش از اظهارات وزير ارشاد را عينا پياده کرده است تا خداي ناکرده شائبه‌اي در اين مورد ايجاد نشود:

جنتي: يک مشکلي که از گذشته وجود داشته درباره پرداخت يارانه‌ها بوده است. يک زماني کمک مي‌کردند به اصحاب رسانه، کاغذ در اختيارشان قرار مي‌دادند با نرخ دولتي، که برايشان خيلي ارزشمند بود. الان ديگر فعلا کاغذي توزيع نمي‌شود. بيشتر کمک‌هاي مادي مي‌کنند. کمک‌هاي نقدي به آنها مي‌کنند. اين الان نظام پيدا کرده است و ضوابطي با همکاري اصحاب رسانه... .

مجري: شما اشاره به حمايت‌هايي داشتيد که از مطبوعات مي‌شود. آيا حمايت‌هاي خودتان از مطبوعات را عادلانه مي‌دانيد؟

جنتي: قطعا عادلانه است.

مجري: يعني اگر روزنامه‌اي خيلي از دولت انتقاد کند با روزنامه‌اي که همسو با فعاليت‌هاي دولت است به يک اندازه يارانه دريافت مي‌کنند؟

جنتي: ۱۰۰ درصد. ببينيد اولا در مورد صدور مجوزها الآن چه مطبوعات و روزنامه‌ها و آنچه که مکتوب هست؛ چه بعضي از خبرگزاري‌هايي که الآن دارند مجوز مي‌گيرند؛ چه سايت‌هاي خبري که بايد از ما مجوز بگيرند؛ همه اينها در حوزه معاونت مطبوعاتي و اطلاع‌رساني است. اولا ما در صدور مجوزها به هيچ وجه توجه نمي‌کنيم که اين کسي که درخواست کرده نشريه او و روزنامه او مي‌خواهد مخالف دولت باشد يا موافق دولت. دوم اينکه ضوابطي را که ما اعلام کرديم اينها ضوابطي است که هر کسي الآن مي‌تواند به سايت معاونت مطبوعاتي مراجعه کند و ضوابط پرداخت يارانه را ببيند.

مجري: آقاي دکتر منظور من هم حمايت‌هاي مادي است. به هر حال رقم حمايت‌هاي مالي از مطبوعات منتشر شده است. بر چه اساسي اين يارانه توزيع شده است؟

جنتي: براساس همان ضوابط است. يک روزنامه‌اي که ۴۸ صفحه است با روزنامه‌اي که ۱۶ صفحه است؛ نوع يارانه‌اي که بايد به اينها پرداخت شود فرق مي‌کند. يک روزنامه‌اي که کار توليدي زياد مي‌کند و محتواي آن محتواي عميقي است و مقالات مختلف و سرمقاله‌هاي خوب دارد با روزنامه‌اي که از جاي ديگر رونويسي مي‌کند يا از بعضي سايت‌ها يکسري خبر منتشر مي‌کند يا از بعضي سايت‌ها عکس مي‌گيرد و در روزنامه منتشر مي‌کند و کار توليدي ندارد؛ اينها با هم متفاوت است. يک نشريه و روزنامه که مباني ارزشي ما را تقويت مي‌کند؛ مسائل ديني، دفاع مقدس، مقاومت و مسائل اخلاقي جامعه و الگوي اسلامي - ايراني پيشرفت و آنچه را که ما ارزشي مي‌دانيم؛ تقويت مي‌کند؛ اين روزنامه با روزنامه‌اي که کاملا خنثي است يا احيانا ممکن است اقداماتي خلاف آنها هم انجام بدهد؛ اينها را نمي‌شود يکجور نگاه کرد. ضوابط اينها همه آمده است. يارانه‌اي که پرداخت مي‌شود براساس اين ضوابط پرداخت مي‌شود.

روزنامه‌هاي فتنه ارزشي هستند؟

وزير ارشاد در اين اظهارات از ضوابطي گفته و به برخي از موارد اين ضوابط نيز اشاره کرده است. در کنار تعداد صفحات، توليد محتوا و نيز ماهيت محتوا به عنوان پارامترهاي تعيين کننده ميزان يارانه مطبوعات اعلام شده است. آقاي جنتي گفته است در توزيع يارانه ميان روزنامه‌هاي ارزشي و غيرارزشي بايد تفاوت قائل شد. اما مشخص نيست چه سيستم نظارتي براي اين تشخيص و تمايز وجود دارد. به عنوان نمونه روزنامه‌هاي حامي فتنه و مروج ليبراليسم که در حال بزک کردن آمريکا هستند و در تمام بزنگاه‌ها برخلاف جريان مقاومت در منطقه مطلب توليد و منتشر مي‌کنند؛ چرا بايد ۱۶۰ ميليون يارانه دريافت کند؟ روزنامه‌اي که نويسندگان آن به پوشش اسلامي اعتقاد ندارند و عکس‌هاي بدون پوشش خود را در صفحات اجتماعي به روز مي‌کنند و اين در توليد و نحوه نگارش مطالب مرتبط روزنامه نيز مشخص است چرا بايد صد و چند ميليون تومان از وزارت ارشاد اسلامي يارانه دريافت کند؟ البته اين ميزان يارانه اين قبيل روزنامه‌ها زماني مورد انتقاد قرار مي‌گيرد که دولت به روزنامه‌هاي ارزشي و حامي نظام کمترين ميزان يارانه را اختصاص مي‌دهد. يعني مقايسه يارانه روزنامه‌هايي که مروج ارزش‌هاي ديني و انقلابي هستند با روزنامه‌هايي که در جامعه به مروجان سکولاريسم و بزک کنندگان آمريکا اشتهار دارند؛ نشان مي‌دهد معاونت مطبوعاتي هم همانند وزير نگاه يکساني به نشريات ندارد اما در اين نوع نگاه معاونت مطبوعاتي، روزنامه ضد ارزشي بايد ۱۲ برابر روزنامه ارزشي يارانه دريافت کند.
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
بخش های سایت
 
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif


پیوندها
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/emam3.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/leader.jpg

http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/jahanbin.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/dana.jpg